Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και άλλοτε Πρύτανης στο Πάντειο, Γεώργιος Κοντογιώργης, σε μια ανάλυση της ελληνοτουρκικής σχέσης με όρους γεωπολιτικής στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, εξηγεί γιατί η Τουρκία έχει στρατηγική επιδίωξη την υποτέλεια της Ελλάδας και τον διαμοιρασμό του Αιγαίου μέχρι τον 25ο μεσημβρινό και υποστηρίζει ότι η ανυπαρξία στρατηγικής βάθους από την πλευρά μας είναι αποτέλεσμα του διαχρονικού «εντός τειχών εχθρού» που είναι η συστηματική καταδολίευση του Ελληνισμού και του κράτους του, που εξαρχής μετά τον Καποδίστρια δομήθηκε με όρους υποτέλειας εσωτερικά και εξωτερικά.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ . Κοντογιώργης αναφέρεται στα σύγχρονα αδιέξοδα των ανθρώπινων κοινωνιών μπροστά στις Παγκόσμιες εικόνες δυστοπίας, ως αποτέλεσμα συστημάτων κατ’ όνομα δημοκρατικών ή ολιγαρχικών, που στην ουσία όπως λέει είναι εκλόγιμες ή μη μοναρχίες.

Γ. Κοντογιώργης: Γεωπολιτική και Ελληνοτουρκικά, ο «εντός τειχών εχθρός», Νέα Κρήτη, 7.10.2022

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: