Ομιλία του Ομ. Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, με θέμα «Η σημασία της Σύναξης στου Μαγεμένου, στην πορεία προς την Εθνική Παλιγγενεσία», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15.7.2023, στο Λιμάνι Νικιάνας, στο πλαίσιο διημερίδας εκδηλώσεων Μνήμης και Τιμής, προς τιμήν της 1ης Συγκέντρωσης των Ελλήνων Οπλαρχηγών της Ελληνικής Επανάστασης τον Ιούλιο του 1807 υπό την οργάνωση και καθοδήγηση του Ιωάννη Καποδίστρια στη θέση «Μαγεμένου» στην Νικιάνα, εκεί όπου δόθηκε ο 1ος όρκος της Παλιγγενεσίας. Η διημερίδα ήταν συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «Οι Σκάροι» με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Δήμο Λευκάδας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολουθεί απαγγελία της Ναταλίας Καποδίστρια, τελευταία απόγονο της Οικ. Ι. Καποδίστρια, με θέμα: Απόσπασμα από τα «Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη» κατά Τερτσέτη, «Συνάντηση του Ι. Καποδίστρια με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη».

Ολόκληρη η εκδήλωση έχει αναρτηθεί εδώ: https://youtu.be/dJTSl7lsuo0

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: