Η χθεσινή εκπομπή του Γ. Σαχίνη “Αντιθέσεις” πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και βασικό θέμα ήταν τα 200 χρόνια πορείας του Ελληνισμού, το έθνος και το κράτος. Στη συζήτηση κατέθεσε την οπτική του ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας του βιβλίου «Ελληνισμός και Ελλαδικό Κράτος – Δύο αιώνες αντιμαχίας 1821-2021».

Η εκπομπή ξεκίνησε με μια παρέμβαση – έκπληξη από τον τέως Πρόεδρο της Πολιτείας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Κεντρικός καλεσμένος ήταν ο κ. Βαγγέλης Τζούκας , Ιστορικός και διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ παρέμβαση έκανε και ο κ. Γιάννης Μηλιός, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ στο Τομέα Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου και συγγραφέας του βιβλίου «1821 – Ιχνηλατώντας το Έθνος, το Κράτος και τη Μεγάλη Ιδέα».

Παρακολουθείστε παρακάτω τις παρεμβάσεις του κ. Κοντογιώργη στην εκπομπή:

Επίσης, μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη την εκπομπή του κ. Σαχίνη:

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: