γράφει ο Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να πέσει στα χέρια μου ένα βιβλίο Πολιτικής Επιστήμης, που να μην μου επιτρέπει να το διαβάσω! Συνήθως, η ανάγνωση ενός βιβλίου δεν μου παίρνει πολύ χρόνο. Το συγκεκριμένο βιβλίο του ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, Γιώργου Κοντογιώργη, με έκανε να το παρακαλάω να μου επιτρέψει την ανάγνωση! Όχι γιατί είναι δυσνόητο για τον μέσο πολίτη. Τουναντίον. Απλά, έπρεπε, κάθε δύο με τρεις σελίδες, να κάνω τεράστιες παύσεις για να στοχαστώ το βάθος των αληθειών και των ιστορικών γεγονότων που αναλύει μέσα. Δεν με άφηνε να προχωρήσω παρακάτω, πριν αποστάξει το μυαλό μου την κάθε σελίδα του.

Αγνή επιστήμη, πραγματική επιστήμη χωρίς κομματικούς, ιδεολογικούς και γεωπολιτικούς παραμορφωτικούς φακούς και εξαρτήσεις. Η ανάλυση του δασκάλου του Έθνους, παραθέτει συγκλονιστικές αλήθειες για την πορεία της χώρας τους τελευταίους δύο αιώνες. Εξιστορεί απλά και ωμά, το πως το Ελλαδικό Κράτος, δημιούργημα των ξένων δυνάμεων και ειδικά της Βαυαροκρατίας, εκμηδένισε τον Ελληνισμό, που στις αρχές του 19ου αιώνα, αριθμούσε πληθυσμιακά, όσο οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής. Πως φτάσαμε από Έθνος με προοπτικές υπερδύναμης, στο συρρικνωμένο, σάπιο κρατίδιο-αποικία των ημερών μας.

Η «πριονοκορδέλα» των επιστημονικών αληθειών που παρουσιάζει ο κύριος καθηγητής, συγκλονίζει με τη δύναμή της! Εξηγεί με πλήρη σαφήνεια στον αναγνώστη, γιατί έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο παρακμής και πληθυσμιακού θανάτου, ως χώρα. Δεν αφήνει κανένα κόμμα και κανέναν σύγχρονο στοχαστή, από τον Ράμφο μέχρι τον Γιανναρά, που να μην τον κόψει φέτες, με το φως της γραφίδας του. Ξεσκεπάζει χωρίς φόβο, αλλά με το πάθος της βαθιάς Ελληνικής ψυχής του, το βρόμικο ρόλο των κομμάτων της μεταπολίτευσης και της ψευτοακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα.

Κανένας, μέχρι σήμερα, δεν τόλμησε να πει αυτά, που λέει ο δάσκαλος μέσα στο βιβλίο του. Κανένας δεν είχε το θάρρος να πει στον Ελληνικό λαό, την καθαρή, από κομματικά και ιδεολογικά δεκανίκια, αλήθεια. Θέλει ψυχικά άντερα να πεις αλήθειες στον κόσμο και να τις πετάξεις στα μούτρα του συστήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που η άρχουσα τάξη της χώρας, έχει βγάλει φλύκταινες και αφρούς με το πόνημα του Κοντογιώργη. Θέλει τέχνη, πνευματικό μεγαλείο  και αγάπη για την Ελλάδα και την κοινωνία, να παρουσιάζεις στους αναγνώστες σου, τι πραγματικά είναι το Κράτος που τους δημιούργησαν οι ξένες δυνάμεις, σε συνέργεια με τις εγχώριες μαριονέτες τους. Να  εξηγείς με πλήρη σαφήνεια και κάθε λεπτομέρεια, γιατί ο Ελληνικός λαός, δεν είναι ο ιδιοκτήτης της χώρας του και του πολιτικού του συστήματος, τα τελευταία διακόσια χρόνια.

Ο Αριστοτέλης είχε πει «όμοια γαρ ως επί το πολύ τα μέλλοντα τοις γεγονόσι». Η φράση αυτή, με ενέπνευσε να διατυπώσω τη θεωρία, ότι η ανθρώπινη ιστορία και τα πολιτεύματα, είναι μορφοκλασματικές (fractal) υποστάσεις, που αναπτύσσονται μέσα στο χρόνο. Το βιβλίο του Καθηγητή Κοντογιώργη, στον πυρήνα του, πραγματεύεται «ήχους», που ακούει κανείς, μόνο, όταν έχει επισκεφθεί τα βάθη της διεθνούς πολιτικής. Δίνει επιστημονική λύση και κατεύθυνση στη διαχείριση ενός πολιτικού σύμπαντος της «άπειρης ποικιλομορφίας σε άπειρους συνδυασμούς». Όταν, όμως, αυτά τα ζητήματα, που απασχολούν τους πολύ μυημένους και θεμελιωτές της πολιτικής επιστήμης του 22ου αιώνα, τίθενται στο τραπέζι, έστω και σε επίπεδο υπερήχων, από ένα ελληνικό μυαλό, αυτόματα κατατάσσει τον συγγραφέα, στους γίγαντες της εγχώριας και διεθνούς διανόησης.

theflagreport.com

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: