Το διακύβευμα της πολιτικής ηγεσίας
Ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κοντογιώργης και ο καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης και Οργανωσιακών Σπουδών στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick, Χαρίδημος Τσούκας συζητούν με θέμα «Το διακύβευμα της πολιτικής ηγεσίας». Ερμηνευτικές προσεγγίσεις και η απόπειρα εφαρμογής τους στην προβληματική της ελληνικής κρίσης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο υποψ. Δρ. Πολιτικής Φιλοσοφίας, Σωτήρης Αμάραντος.

Στις βασικές τοποθετήσεις και τη συζήτηση μεταξύ των κεντρικών ομιλητών ακολουθεί διάλογος με το κοινό.

Λίγα λόγια για τη συζήτηση:

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, πολλά έχουν ειπωθεί για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ή ανατροπών. Στις τοποθετήσεις αυτές, πολλές φορές και ανεξάρτητα από το ιδεολογικό τους πρόσημο, παρακάμπτεται το κομβικό ζήτημα που σχετίζεται με το πρόβλημα της πολιτικής ηγεσίας. Θεωρούμε πως το θέμα της συζήτησης και οι συντελεστές της μπορούν να συμβάλουν στον επαναπροσδιορισμό των προϋποθέσεων κατανόησης της ελληνικής κρίσης αλλά και στην προοπτική υπέρβασής της.

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: