Γ. Κοντογιώργης: Το καθεστώς της φαυλοκρατίας-κομματοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε τις εφεδρείες του

Το 2015 αποδείχθηκε ως χειρότερη χρονιά για την όποια αυταπάτη ελπίδας είχε ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών πως το καθεστώς της φαυλοκρατίας και κομματοκρατίας θα αλλάξει.

Έτσι αποτιμά τη χρονιά που φεύγει ο πανεπιστημιακός στον Τομέα των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και στοχαστής Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε, «η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε με απόλυτο τρόπο πως δεν έχει καμία διαφορά από το κομματικό σύστημα της Δεξιάς ή του Κέντρου, πολλές φορές μάλιστα και με χειρότερο τρόπο, αφού τελικά ο βασικός άξονας είναι και πάλι η νομή της εξουσίας και η διατήρηση ενός φαύλου, κομμματοκρατούμενου συστήματος που καταδυναστεύει δεκαετίες τώρα όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας».

«Οι πολίτες», είπε ο κ. Κοντογιώργης, «πρέπει να αντιληφθούν ότι, αν δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες από μόνοι τους για τη δημιουργία πολιτικών προτάσεων που θα σπάσουν το φαύλο πολιτικό σύστημα, τότε η χώρα κινδυνεύει με πλήρη παραίτηση και εξαφάνιση».

«Δυστυχώς», επισήμανε, «το παρόν πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται και αντιπαρατίθεται μόνο για τη νομή του κράτους. Ακόμη κι αν τα βρουν στη λογική μίας οικουμενικής κυβέρνησης, όσοι το πράξουν θα το κάνουν όχι για το καλό των πολιτών, αλλά για την μοιρασιά θέσεων εξουσίας».

Αναδημοσίευση από την Νέα Κρήτη – Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/12/2015

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: