Γ. Κοντογιώργης – 18.5.2015

Lo Mak

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής του Kontra Channel “Kontra 24” της 18.5.2015 και στον Αιμίλιο Λιάτσο.

 

“Πρώτη φορά Αριστερά”, πρώτη φορά τόσος ανατρεπτικός  ριζοσπαστισμός…. με πρόσημο τη δημοκρατία και την πρόοδο.
“….όλες οι εξουσίες [εφεξής] ασκούνται από το λαό”….
“…. [γιατί] δημοκρατία είναι τα κόμματα….”
“….[και] τις πολιτικές ευθύνες τις απονέμει ο λαός στις εκλογές….”
“… [ενώ] η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα…. δεν … υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. … Ούτε περνούν από το μυαλό [μας] ποινικές ευθύνες ….»
“….[και προφανώς] δεν θα κερδίσει κανείς εάν οι φάκελοι [της διαφθοράς] βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή….[γι’αυτό] δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος…”.
Ιδού το θαύμα: Πρώτη φορά τόση “προσήλωση” στη βούληση της κοινωνίας των πολιτών, τόσος σεβασμός στο κοινό αίσθημα που …. “εμάς” εκφράζει!… Αυτό θα πει σεβασμός στη “δημοκρατία”: το “πνεύμα” και το “σώμα” του 4% να κυβερνάει απολύτως… Οποίος σεβασμός στις έννοιες!…Ο καθένας κι ένας Αριστοτέλης!….
“Καλά εσύ [Χρόνη Μίσσιο, έφυγες] νωρίς….” και δεν πρόλαβες να δεις τι σημαίνει [άρχουσα] Αριστερά… Όμως, κι από εκεί που είσαι “Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάμε;…”. Έτσι κι αλλιώς “θα σε ταράξουμε στη νομιμότητα, [στη δημοκρατία και στην πρόοδο..]”, δεν τη γλυτώνεις…..

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: