Πανταζή 24, Ηλιούπολη, Αθήνα, 16346 – τηλ. 210 9715981

Σεμινάριο Πολιτικής Επιστήμης

Εισηγητής: Γιώργος Κοντογιώργης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Θέμα: “Η δημοκρατία. Από τη θεωρία στην πράξη και η εποχή μας.”
Ένα σεμινάριο που θα αναδείξει την έννοια, τον σκοπό και τον χρόνο της δημοκρατίας, καθώς και τους λόγους που η εποχή μας αδυνατεί, όχι μόνο να συναντηθεί πράγματι, αλλά και να συλλάβει το περιεχόμενό της. Θα εξετασθούν οι εξελίξεις στον σύγχρονο κόσμο και οι λόγοι που η δημοκρατία θα καταστεί αναγκαία στο μέλλον. 
5 δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα
19/11 – 17/12, ημέρα Τετάρτη, ώρα 19:00 – 21:00
Οι επιμέρους θεματικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι εξής:
1. Η δημοκρατία ως ελευθερία. Το διακύβευμα των εννοιών. Η σωρευτική συνάντηση της ατομικής, κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας.
2. Η δημοκρατία ως πολιτεία. Το θεσμικό, αξιακό και ιδεολογικό οπλοστάσιο που καλείται να εμπραγματώσει την καθολική ελευθερία.
3. Η δημοκρατία, η αντιπροσώπευση και η ολιγαρχική πολιτεία της νεοτερικότητας.
4. Ο χρόνος της δημοκρατίας και η ουτοπία.
5. Το γνωσιολογικό αβαθές της νεοτερικότητας και οι ιδεολογικές της αντινομίες. Η συντηρητική μεθάρμοση του Διαφωτισμού
Κόστος συμμετοχής 55€
Παρέχεται έκπτωση 20% σε φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και ΑμεΑ, καθώς επίσης έκπτωση 10% σε περίπτωση παρακολούθησης 2ου σεμιναρίου και 20% σε περίπτωση παρακολούθησης πέραν των δύο σεμιναρίων.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας www.personagratapolitismos.gr, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 9715981 και στο email: info@personagratapolitismos.gr

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: