Γ.Κοντογιώργης, Η αντίσταση των εννοιών. Συνάντηση στο Φίλιον του συγγραφέα με τους πολίτες τη Δευτέρα 29/2, στις 8μμ.
Φίλοι στο Φίλιον
 «Αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή μας είναι μια εμμονή να ορίζουμε τις έννοιες χωρίς καμία αντιστοιχία με το περιεχόμενο που δηλώνουν. Η εμμονή αυτή ωστόσο έχει τεράστια πραγματική σημασία, διότι με τις έννοιες ορίζουμε φαινόμενα που αποτελούν το θεμέλιο του καθημερινού μας βίου και του μέλλοντος μας. Εάν για παράδειγμα δεχθούμε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατία, παραδεχόμαστε ότι η εξέλιξή μας ολοκλήρωσε τον κύκλο της, ότι επομένως η μόνη εναλλακτική επιλογή που μας απομένει είναι το αυταρχικό πολίτευμα. Εάν όμως περιγράψουμε το σημερινό σύστημα δυνάμει του περιεχομένου του, δηλαδή ως μια απλώς εκλόγιμη μοναρχία, θα μπούμε σε μια άλλη διαδικασία σκέψης και για το παρόν και για το μέλλον του βίου μας…» Γ.Κ.
Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου (2016) φιλοξενούμε τον καθηγητή και συγγραφέα Γιώργο Κοντογιώργη ο οποίος θα μας μιλήσει με θέμα “Η αντίσταση των εννοιών”. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το συντονισμό του Θέμη Ροδαμίτη.
Καφέ Φίλιον (Σκουφά 34, Κολωνάκι)

Ώρα έναρξης 20.00

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: