[Η Ελλάδα μπορεί από σήμερα να πανηγυρίζει. Ο ΟΟΣΑ απεφάνθη ότι για να εισέλθει στον ενάρετο κύκλο των μη διεφθαρμένων κρατών οφείλει να επικεντρωθεί σε τρεις σημαίνουσες κατ’αυτήν δράσεις. Τις εξής:
«Η εκπαίδευση στα σχολεία για θέματα διαφθοράς, η κατάρτιση και η δημοσιοποίηση λίστας με όσους φοροδιαφεύγουν αλλά και η προστασία των πολιτών που καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς».
Δεν αστειεύομαι. «Είναι οι τρεις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί η διαφθορά, σύμφωνα με έρευνα που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς για το 2016 και διενεργήθηκε από τον ΟΟΣΑ».
Από την πλευρά μου δεν έχω παρά να συμπεράνω εν κατακλείδι: 
«ΔΕΝ ΝΤΕΠΟΝΤΑΙ; ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΡΑΓΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΕΝΟΣ ΒΑΘΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΥ ΔΥΝΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ‘ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ’ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ‘ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ,’ ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.                                                                                                                                         ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ….]

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: