Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής του Blue Sky “Χωρίς Αναισθητικό” της 4.6.2015 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Ο κόσμος σήμερα βιώνει μια περίοδο ανάλογη με εκείνη της εποχής της Ιεράς Συμμαχίας. Τότε η ευρωπαϊκή κρατική δεσποτεία/απολυταρχία συνασπίσθηκε υπό την ηγεσία του Μέτερνιχ για να υπερασπισθεί το κεκτημένο της απέναντι στην ανερχόμενη είσοδο των κοινωνιών στην ανθρωποκεντρική ιστορία που αποκρυσταλλώθηκε με το κράτος έθνος. Σήμερα, η οικονομική ολιγαρχία των αγορών έχει συνασπισθεί για να υπερασπισθεί το ολιγαρχικό πολιτικό της σύστημα, συντρίβοντας κάθε αναφορά στο συμφέρον των κοινωνιών, και να εμποδίσει την είσοδο των κοινωνιών των πολιτών στην πολιτεία. Την εποχή της Ιερής Συμμαχίας ο ελληνισμός κατάβαλε τεράστιο τίμημα, οδηγούμενος σε ένα κράτος προτεκτοράτο, που διαχειρίστηκε την ολική αποδόμηση του ιστορικού ελληνισμού. Σήμερα, η ελληνική κοινωνία διατρέχει τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μείζον υπαρξιακό πρόβλημα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα η ευθύνη της καταστροφής θα βαρύνει όχι τους ξένους, που διαχειρίζονται το συμφέρον τους, αλλά την ελληνική πολιτική τάξη και τους συγκατανευσιφάγους του κράτους. Αυτοί υπονομεύουν τη χώρα, λεηλατούν την κοινωνία, την υποβάλλουν σε καθεστώς ξενικής εξάρτησης για να διατηρήσουν την πολιτική τους ηγεμονία, υποθηκεύουν το μέλλον της. Γι’αυτό και η υπέρβαση της ολιγαρχικής κομματοκρατίας, που μεταβάλει το πολιτικό προσωπικό σε ξένο σώμα έναντι της ελληνικής κοινωνίας και το κράτος σε καθεστωτικό εξολοθρευτή της Ελλάδας του πολιτισμού, που ακυρώνει κάθε δημιουργική ανασύνταξη του ελληνισμού, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Για να μη μεταβληθεί η χώρα σε χώρο, για να μην ζήσουμε την “ιμιοποίησή” της.

- Διατηρείται το δικαίωμα αναδημοσιεύσης του παρόντος άρθρου σε οποιοδήποτε μέσο, με απαραίτητη προϋπόθεση να αναγράφεται η παρούσα ιστοσελίδα και ο συγγραφέας ως πηγή. -

Κοινοποίηση: